Nabeschouwing AZ - FC Twente (3-0) || Eredivisie 2019/2020

Zaterdag 2 november 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt AZ het zaterdag 2 november 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de AZ - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - FC Twente (3-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 3-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor J. Drommel in de 18e minuut, waardoor FC Twente met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 47 minuten was het P. Chatzidiakos die AZ op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep AZ via een goal van D. de Wit in de 55e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 78e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee M. Boadu zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie, waardoor AZ dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE AZ - FC Twente 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Rode kaart FC Twente Rode kaart voor J. Drommel FC Twente
21' Wissel FC Twente Wissel J. Brondeel voor J. Espinosa FC Twente
32' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor X. Schenk FC Twente
47' Doelpunt AZ Doelpunt P. Chatzidiakos met assist van O. Wijndal AZ 1-0
46' Wissel FC Twente Wissel W. Brama voor R. Zekhnini FC Twente
55' Doelpunt AZ Doelpunt D. de Wit AZ 2-0
75' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor Y. Sugawara AZ
78' Doelpunt AZ Doelpunt M. Boadu met assist van O. Wijndal AZ 3-0
82' Wissel AZ Wissel T. Ouwejan voor F. Midtsjo AZ
82' Wissel AZ Wissel J. Clasie voor S. Wuytens AZ
85' Wissel FC Twente Wissel G. Aburjania voor L. Selahi FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - FC Twente
Opstellingen AZ - FC Twente
De opstellingen van AZ en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing AZ - FC Twente

AZ en FC Twente treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 7 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl FC Twente slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 12
Winst FC Twente 9
Gelijkspel 7
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 2e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.