Nabeschouwing AZ - Fortuna Sittard (4-0) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 4 augustus 2019 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt AZ het zondag 4 augustus 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Fortuna Sittard (4-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 4-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door R. Vlaar, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. AZ vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. Idrissi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 59e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee M. Boadu zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor AZ in de 83e minuut, nadat Y. Sugawara de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor AZ.

LIVE AZ - Fortuna Sittard 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor F. Passlack Fortuna Sittard
53' Doelpunt AZ Doelpunt R. Vlaar AZ 1-0
55' Doelpunt AZ Doelpunt O. Idrissi met assist van M. Boadu AZ 2-0
59' Doelpunt AZ Doelpunt M. Boadu met assist van C. Stengs AZ 3-0
64' Wissel AZ Wissel J. Clasie voor O. Idrissi AZ
64' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor M. Boadu AZ
66' Wissel Fortuna Sittard Wissel D. Ioannidis voor A. Ugur Fortuna Sittard
67' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Zeka voor R. Karjalainen Fortuna Sittard
68' Gele kaart AZ Gele kaart voor Y. Sugawara AZ
72' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Essers voor A. Carbonell Fortuna Sittard
76' Wissel AZ Wissel T. Reijnders voor S. Wuytens AZ
83' Doelpunt AZ Doelpunt Y. Sugawara met assist van C. Stengs AZ 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Fortuna Sittard
Opstellingen AZ - Fortuna Sittard
De opstellingen van AZ en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.