Nabeschouwing AZ - Willem II (1-3) || Eredivisie 2019/2020

Zaterdag 18 januari 2020 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt AZ het zaterdag 18 januari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Willem II (1-3)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Willem II is geëindigd in een 1-3 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door O. Idrissi, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. Willem II kwam in de 65e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Kohlert, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 78e minuut zette V. Pavlidis zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Willem II de leiding in de wedstrijd nam.

Na 83 minuten werd de voorsprong voor Willem II vergroot nadat M. Tresor Ndayishimiye de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Willem II.

LIVE AZ - Willem II 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Wuytens AZ
27' Doelpunt AZ Doelpunt O. Idrissi met assist van O. Wijndal AZ 1-0
56' Gele kaart Willem II Gele kaart voor J. Peters Willem II
60' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor O. Idrissi AZ
65' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Kohlert Willem II 1-1
71' Gele kaart AZ Gele kaart voor O. Wijndal AZ
74' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor D. de Wit AZ
75' Wissel Willem II Wissel D. Dankerlui voor C. Nunnely Willem II
78' Doelpunt Willem II Doelpunt V. Pavlidis met assist van D. Dankerlui Willem II 1-2
79' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor R. Vlaar AZ
80' Wissel Willem II Wissel M. Nelom voor M. Kohlert Willem II
83' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Tresor Ndayishimiye met assist van D. Dankerlui Willem II 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Willem II
Opstellingen AZ - Willem II
De opstellingen van AZ en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing AZ - Willem II

AZ en Willem II treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 6 oktober 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 15
Winst Willem II 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 2e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 4e plaats.