Nabeschouwing FC Emmen - SC Heerenveen (2-0) || Eredivisie 2019/2020

Zaterdag 17 augustus 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Emmen het zaterdag 17 augustus 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark de Pampert in Coevorden.

Via de FC Emmen - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - SC Heerenveen (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Emmen en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Emmen. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Emmen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van N. Laursen. FC Emmen vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Bijl op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van FC Emmen.

LIVE FC Emmen - SC Heerenveen 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt FC Emmen Doelpunt N. Laursen FC Emmen 1-0
41' Doelpunt FC Emmen Doelpunt G. Bijl met assist van L. Burnet FC Emmen 2-0
43' Wissel FC Emmen Wissel D. Payne voor L. Burnet FC Emmen
66' Wissel FC Emmen Wissel H. Bos voor M. Chacon FC Emmen
72' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Ras voor J. Bruijn SC Heerenveen
73' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor D. Payne FC Emmen
82' Wissel FC Emmen Wissel F. Quispel voor M. Kolar FC Emmen
84' Wissel SC Heerenveen Wissel A. van der Heide voor C. Ejuke SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - SC Heerenveen
Opstellingen FC Emmen - SC Heerenveen
De opstellingen van FC Emmen en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Emmen - SC Heerenveen

FC Emmen en SC Heerenveen treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 7 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Emmen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is FC Emmen favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 1
Winst SC Heerenveen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 17e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 5e plaats.