Nabeschouwing FC Emmen - Willem II (4-2) || Eredivisie 2019/2020

Zaterdag 22 februari 2020 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Emmen het zaterdag 22 februari 2020 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark de Pampert in Coevorden.

Via de FC Emmen - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - Willem II (4-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Emmen en Willem II is geëindigd in een 4-2 overwinning voor FC Emmen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door M. Araujo, waarmee FC Emmen met 1-0 de leiding nam. Willem II kwam in de 58e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Llonch, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 60e minuut zette M. de Leeuw zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Emmen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 61 minuten werd de voorsprong voor FC Emmen vergroot nadat L. Adzic de 3-1 wist te scoren. In de 72e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Willem II speler M. Tresor Ndayishimiye. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 79e minuut en kwam op naam te staan van FC Emmen speler S. Pena, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van FC Emmen.

LIVE FC Emmen - Willem II 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt FC Emmen Doelpunt M. Araujo met assist van S. Pena FC Emmen 1-0
46' Wissel FC Emmen Wissel L. Adzic voor K. Frei FC Emmen
58' Doelpunt Willem II Doelpunt P. Llonch met assist van M. Kohlert Willem II 1-1
60' Doelpunt FC Emmen Doelpunt M. de Leeuw met assist van S. Pena FC Emmen 2-1
61' Doelpunt FC Emmen Doelpunt L. Adzic met assist van S. Pena FC Emmen 3-1
66' Wissel Willem II Wissel D. Dankerlui voor B. Nieuwkoop Willem II
71' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor M. Heylen FC Emmen
72' Penalty Willem II Penalty M. Tresor Ndayishimiye Willem II 3-2
79' Doelpunt FC Emmen Doelpunt S. Pena FC Emmen 4-2
80' Wissel Willem II Wissel P. Gladon voor M. Tresor Ndayishimiye Willem II
86' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Saddiki Willem II
88' Wissel FC Emmen Wissel A. Jansen voor M. Kolar FC Emmen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - Willem II
Opstellingen FC Emmen - Willem II
De opstellingen van FC Emmen en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Emmen - Willem II

FC Emmen en Willem II treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 24 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Willem II favoriet. 2 keer wist de ploeg van FC Emmen te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor FC Emmen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 1
Winst Willem II 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 13e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 5e plaats.