Nabeschouwing FC Groningen - Ajax (2-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 26 januari 2020 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Groningen het zondag 26 januari 2020 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Lonerstraat in Assen.

Via de FC Groningen - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Ajax (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Ajax is geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door K. Sierhuis, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Lundqvist op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut wist Ajax de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. van de Beek. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Ajax kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor FC Groningen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Groningen - Ajax 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt FC Groningen Doelpunt K. Sierhuis FC Groningen 1-0
38' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Tagliafico Ajax
52' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Lundqvist met assist van S. Schreck FC Groningen 2-0
56' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor R. Lundqvist FC Groningen
59' Wissel Ajax Wissel L. Traore voor S. de Jong Ajax
59' Wissel Ajax Wissel C. Eiting voor R. Gravenberch Ajax
69' Wissel FC Groningen Wissel S. Memisevic voor R. Lundqvist FC Groningen
72' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van D. Tadic Ajax 2-1
74' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Martinez Ajax
77' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor S. Memisevic FC Groningen
79' Wissel FC Groningen Wissel A. El Messaoudi voor K. Sierhuis FC Groningen
86' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor S. Schreck FC Groningen
86' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor L. Martinez Ajax
92' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Traore Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Ajax
Opstellingen FC Groningen - Ajax
De opstellingen van FC Groningen en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Danny Buijs
Voorbeschouwing FC Groningen - Ajax

FC Groningen en Ajax treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 28 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 22 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Groningen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 5
Winst Ajax 22
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 10e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.