Nabeschouwing FC Groningen - FC Twente (1-3) || Eredivisie 2019/2020

Zaterdag 10 augustus 2019 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Groningen het zaterdag 10 augustus 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Lonerstraat in Assen.

Via de FC Groningen - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - FC Twente (1-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax geëindigd in een 1-3 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 16e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg A. Cantalapiedra van FC Twente via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. FC Groningen kreeg via K. Sierhuis in de 28e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Christiaan Bax de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 41e minuut moest FC Groningen verder met een man minder nadat R. Lundqvist een rode kaart had gekregen.

In de 47e minuut werd M. te Wierik van FC Groningen met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor FC Groningen het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 55e minuut van de tweede helft viel het eerste doelpunt van de wedstrijd via K. Nakamura waardoor FC Twente op een 0-1 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut werd de stand op 0-2 gezet na een benutte penalty van FC Twente speler A. Cantalapiedra. In de 84e minuut bracht FC Groningen de spanning terug in de wedstrijd nadat R. Doan de aansluitingstreffer maakte: 1-2. Na 96 minuten breidde FC Twente de voorsprong via H. Vuckic verder uit. De stand in de wedstrijd kwam daarmee op 1-3 te staan.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor FC Twente.

LIVE FC Groningen - FC Twente 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Penalty gemist FC Twente Penalty gemist A. Cantalapiedra FC Twente
28' Penalty gemist FC Groningen Penalty gemist K. Sierhuis FC Groningen
41' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor R. Lundqvist FC Groningen
41' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor K. Itakura FC Groningen
47' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor M. te Wierik FC Groningen
46' Wissel FC Twente Wissel J. Pleguezuelo voor P. Verhaegh FC Twente
46' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Absalem FC Groningen
55' Doelpunt FC Twente Doelpunt K. Nakamura FC Twente 0-1
61' Wissel FC Groningen Wissel C. Benschop voor K. Sierhuis FC Groningen
64' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor J. Espinosa FC Twente
70' Penalty FC Twente Penalty A. Cantalapiedra FC Twente 0-2
76' Wissel FC Twente Wissel R. Zekhnini voor K. Nakamura FC Twente
80' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor A. Hrustic FC Groningen
80' Wissel FC Groningen Wissel D. Warmerdam voor G. Gudmundsson FC Groningen
83' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Matusiwa FC Groningen
83' Wissel FC Twente Wissel G. Aburjania voor L. Selahi FC Twente
84' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Doan FC Groningen 1-2
85' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor G. Aburjania FC Twente
96' Doelpunt FC Twente Doelpunt H. Vuckic FC Twente 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - FC Twente
Opstellingen FC Groningen - FC Twente
De opstellingen van FC Groningen en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente

FC Groningen en FC Twente treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christiaan Bax en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 4 maart 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 15 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Groningen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 5
Winst FC Twente 15
Gelijkspel 8
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 6e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 9e plaats.