Nabeschouwing FC Groningen - FC Utrecht (0-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 8 december 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Groningen het zondag 8 december 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Agroud Stadium in Groningen.

Via de FC Groningen - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - FC Utrecht (0-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 0-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 81e minuut door B. Ramselaar, waarmee FC Utrecht met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Blom, waardoor FC Utrecht de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE FC Groningen - FC Utrecht 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel FC Groningen Wissel G. Gudmundsson voor A. El Messaoudi FC Groningen
69' Wissel FC Utrecht Wissel B. Ramselaar voor V. Cerny FC Utrecht
70' Wissel FC Groningen Wissel C. Benschop voor K. Sierhuis FC Groningen
76' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Hrustic FC Groningen
79' Wissel FC Utrecht Wissel J. Bahebeck voor S. van de Streek FC Utrecht
80' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor R. Lundqvist FC Groningen
81' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt B. Ramselaar met assist van G. Kerk FC Utrecht 0-1
88' Wissel FC Utrecht Wissel G. Troupee voor G. Kerk FC Utrecht
89' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Matusiwa FC Groningen
92' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor J. van Overeem FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - FC Utrecht
Opstellingen FC Groningen - FC Utrecht
De opstellingen van FC Groningen en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Danny Buijs
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht

FC Groningen en FC Utrecht treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 8 maart 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 15 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor FC Groningen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 12
Winst FC Utrecht 15
Gelijkspel 8
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 10e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 8e plaats.