Nabeschouwing FC Groningen - Sparta Rotterdam (2-0) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 20 oktober 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Groningen het zondag 20 oktober 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Agroud Stadium in Groningen.

Via de FC Groningen - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Sparta Rotterdam (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Sparta Rotterdam kreeg in de 56e minuut een strafschop toegekend, die door B. Smeets werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 85 minuten was het K. Sierhuis die FC Groningen op een 1-0 voorsprong zette. In de 92e minuut moest Sparta Rotterdam verder met een man minder nadat T. Coremans een rode kaart had gekregen.

C. Benschop zette FC Groningen even later op 2-0 nadat hij een door scheidsrechter Kevin Blom toegekende penalty wist te benutten.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor FC Groningen.

LIVE FC Groningen - Sparta Rotterdam 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

49' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor A. Auassar Sparta Rotterdam
56' Penalty gemist Sparta Rotterdam Penalty gemist B. Smeets Sparta Rotterdam
57' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor I. Dervisoglu Sparta Rotterdam
59' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor B. van Hintum FC Groningen
60' Wissel Sparta Rotterdam Wissel L. Veldwijk voor I. Dervisoglu Sparta Rotterdam
68' Wissel FC Groningen Wissel K. Sierhuis voor A. Hrustic FC Groningen
72' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Piroe voor L. Veldwijk Sparta Rotterdam
81' Wissel FC Groningen Wissel G. Gudmundsson voor A. Matusiwa FC Groningen
85' Doelpunt FC Groningen Doelpunt K. Sierhuis FC Groningen 1-0
86' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. Duarte voor B. Smeets Sparta Rotterdam
87' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor J. Piroe Sparta Rotterdam
92' Rode kaart Sparta Rotterdam Rode kaart voor T. Coremans Sparta Rotterdam
94' Penalty FC Groningen Penalty C. Benschop FC Groningen 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Sparta Rotterdam
Opstellingen FC Groningen - Sparta Rotterdam
De opstellingen van FC Groningen en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.