Nabeschouwing FC Twente - Ajax (2-5) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 1 december 2019 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Twente het zondag 1 december 2019 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Ajax (2-5)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 2-5 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door K. Nakamura, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Cantalapiedra op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut wist Ajax de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via N. Lang.

Na 51 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat N. Lang de 2-2 maakte voor Ajax. Ajax leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 61 minuten op voorsprong na een goal van K. Huntelaar: 2-3. In de 70e minuut was het N. Lang van Ajax wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens Ajax mocht K. Huntelaar in de 96e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pol van Boekel bij een 2-5 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE FC Twente - Ajax 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor X. Schenk FC Twente
15' Doelpunt FC Twente Doelpunt K. Nakamura met assist van A. Cantalapiedra FC Twente 1-0
19' Doelpunt FC Twente Doelpunt A. Cantalapiedra met assist van L. Selahi FC Twente 2-0
26' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor Q. Promes Ajax
32' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Lang met assist van H. Ziyech Ajax 2-1
42' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Tagliafico Ajax
50' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor G. Roemeratoe FC Twente
51' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Lang met assist van D. Tadic Ajax 2-2
60' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor L. Selahi FC Twente
61' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar Ajax 2-3
67' Wissel Ajax Wissel S. Dest voor N. Tagliafico Ajax
70' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Lang Ajax 2-4
71' Wissel FC Twente Wissel R. Zekhnini voor K. Nakamura FC Twente
77' Wissel FC Twente Wissel E. Berggreen voor A. Cantalapiedra FC Twente
82' Wissel Ajax Wissel R. Marin voor N. Lang Ajax
83' Wissel FC Twente Wissel Q. Menig voor G. Roemeratoe FC Twente
90' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Mazraoui Ajax
92' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. Marin Ajax
96' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar met assist van H. Ziyech Ajax 2-5
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Ajax
Opstellingen FC Twente - Ajax
De opstellingen van FC Twente en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Twente - Ajax

FC Twente en Ajax treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 11 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 15 keer wist de ploeg van FC Twente te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor FC Twente. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Twente 4
Winst Ajax 15
Gelijkspel 9
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 12e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.