Nabeschouwing FC Twente - FC Groningen (0-0) || Eredivisie 2019/2020

Zaterdag 18 januari 2020 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Twente het zaterdag 18 januari 2020 om 19:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - FC Groningen (0-0)

De Eredivisie 2019/2020 wedstrijd tussen FC Twente en FC Groningen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. FC Groningen kreeg in de 60e minuut een strafschop toegekend, die door A. Hrustic werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Qua balbezit waren FC Twente en FC Groningen gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Geen van beide ploegen wist echter voor veel gevaar te zorgen. Er waren zo nu en dan een paar gevaarlijke aanvallen, maar tot echt grote kansen leidde dit nauwelijks.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE FC Twente - FC Groningen 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Zeefuik FC Groningen
38' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor A. Cantalapiedra FC Twente
58' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor G. Troupee FC Twente
60' Penalty gemist FC Groningen Penalty gemist A. Hrustic FC Groningen
69' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor K. Sierhuis FC Groningen
74' Wissel FC Twente Wissel H. Vuckic voor R. Zekhnini FC Twente
74' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor L. Selahi FC Twente
76' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Hrustic FC Groningen
83' Wissel FC Groningen Wissel A. El Messaoudi voor A. Hrustic FC Groningen
88' Wissel FC Twente Wissel K. Nakamura voor J. Espinosa FC Twente
92' Wissel FC Groningen Wissel S. Schreck voor J. Asoro FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - FC Groningen
Opstellingen FC Twente - FC Groningen
De opstellingen van FC Twente en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen

FC Twente en FC Groningen treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 10 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 16
Winst FC Groningen 5
Gelijkspel 8
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 12e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 10e plaats.