Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (2-3) || Eredivisie 2019/2020

Zaterdag 29 februari 2020 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Twente het zaterdag 29 februari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (2-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en SC Heerenveen is geëindigd in een 2-3 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. SC Heerenveen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van H. Faik. SC Heerenveen vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Ejuke op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut volgde een derde treffer van SC Heerenveen, waarmee J. Veerman zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

H. Vuckic zette FC Twente even later op 1-3 nadat hij een door de scheidsrechter toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Twente dat in de 72e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat L. Selahi de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van SC Heerenveen.

LIVE FC Twente - SC Heerenveen 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt H. Faik SC Heerenveen 0-1
48' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt C. Ejuke SC Heerenveen 0-2
55' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt J. Veerman met assist van C. Ejuke SC Heerenveen 0-3
64' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor F. Bednarek SC Heerenveen
65' Penalty FC Twente Penalty H. Vuckic FC Twente 1-3
66' Wissel FC Twente Wissel R. Zekhnini voor O. Busquets FC Twente
72' Doelpunt FC Twente Doelpunt L. Selahi met assist van Q. Menig FC Twente 2-3
74' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Akujobi voor J. Veerman SC Heerenveen
78' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Odgaard voor A. Halilovic SC Heerenveen
89' Wissel SC Heerenveen Wissel D. Hoegh voor C. Ejuke SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - SC Heerenveen
Opstellingen FC Twente - SC Heerenveen
De opstellingen van FC Twente en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.