Nabeschouwing FC Utrecht - ADO Den Haag (4-0) || Eredivisie 2019/2020

Vrijdag 24 januari 2020 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Utrecht het vrijdag 24 januari 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - ADO Den Haag (4-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en ADO Den Haag is geëindigd in een 4-0 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door K. Peterson, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. FC Utrecht vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Klaiber op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut volgde een derde treffer van FC Utrecht, waarmee G. Kerk zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor FC Utrecht in de 84e minuut, nadat S. Klaiber de 4-0 wist te scoren. ADO Den Haag kreeg een penalty toegewezen in de 92e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond J. Goossens die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 4-0 tussenstand op het scorebord bleef staan.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor FC Utrecht.

LIVE FC Utrecht - ADO Den Haag 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt K. Peterson met assist van U. Emanuelson FC Utrecht 1-0
46' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Falkenburg voor C. Summerville ADO Den Haag
53' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. Klaiber met assist van S. Gustafson FC Utrecht 2-0
60' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor T. Baluta ADO Den Haag
68' Wissel ADO Den Haag Wissel M. van Buren voor D. Bakker ADO Den Haag
68' Wissel FC Utrecht Wissel J. Bahebeck voor K. Peterson FC Utrecht
74' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Kerk met assist van J. Bahebeck FC Utrecht 3-0
75' Wissel FC Utrecht Wissel V. Cerny voor G. Kerk FC Utrecht
84' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. Klaiber met assist van S. Gustafson FC Utrecht 4-0
86' Wissel FC Utrecht Wissel T. St. Jago voor U. Emanuelson FC Utrecht
88' Wissel ADO Den Haag Wissel A. Meijers voor G. Thomas ADO Den Haag
89' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor S. Stubbs ADO Den Haag
89' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor S. Pinas ADO Den Haag
92' Penalty gemist ADO Den Haag Penalty gemist J. Goossens ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - ADO Den Haag
Opstellingen FC Utrecht - ADO Den Haag
De opstellingen van FC Utrecht en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en ADO Den Haag zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Voorbeschouwing FC Utrecht - ADO Den Haag

FC Utrecht en ADO Den Haag treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en ADO Den Haag in de Eredivisie vond plaats op 4 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is FC Utrecht favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl ADO Den Haag slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 11
Winst ADO Den Haag 6
Gelijkspel 10
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 7e positie staat, terwijl we ADO Den Haag terugvinden op de 16e plaats.