Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (0-3) || Eredivisie 2019/2020

Zaterdag 23 november 2019 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Utrecht het zaterdag 23 november 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (0-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en AZ is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 0-3 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door T. Koopmeiners, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. AZ vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. Idrissi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee M. Boadu zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers, waardoor AZ dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Utrecht - AZ 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt AZ Doelpunt T. Koopmeiners AZ 0-1
25' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor G. Kerk FC Utrecht
31' Doelpunt AZ Doelpunt O. Idrissi met assist van M. Boadu AZ 0-2
44' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Wit AZ
51' Doelpunt AZ Doelpunt M. Boadu met assist van C. Stengs AZ 0-3
57' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor D. de Wit AZ
64' Wissel FC Utrecht Wissel V. Cerny voor S. van de Streek FC Utrecht
68' Wissel FC Utrecht Wissel S. Makienok voor J. Bahebeck FC Utrecht
77' Wissel AZ Wissel T. Ouwejan voor O. Idrissi AZ
80' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Wuytens AZ
86' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor M. Boadu AZ
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - AZ
Opstellingen FC Utrecht - AZ
De opstellingen van FC Utrecht en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach John van den Brom
Coach Arne Slot
Voorbeschouwing FC Utrecht - AZ

FC Utrecht en AZ treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en AZ in de Eredivisie vond plaats op 19 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 15 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor FC Utrecht. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 11
Winst AZ 15
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 4e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 2e plaats.