Nabeschouwing FC Utrecht - FC Twente (2-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 23 februari 2020 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Utrecht het zondag 23 februari 2020 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - FC Twente (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en FC Twente is geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 70e minuut door H. Vuckic, waarmee FC Twente met 0-1 de leiding nam. FC Utrecht kwam in de 83e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Kerk, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 86e minuut zette J. Arweiler zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Utrecht de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor FC Utrecht dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Utrecht - FC Twente 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor S. Klaiber FC Utrecht
31' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor L. Selahi FC Twente
62' Wissel FC Utrecht Wissel J. van Overeem voor K. Peterson FC Utrecht
70' Doelpunt FC Twente Doelpunt H. Vuckic met assist van Q. Menig FC Twente 0-1
74' Wissel FC Utrecht Wissel J. Arweiler voor J. Bahebeck FC Utrecht
79' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Van der Maarel FC Utrecht
80' Wissel FC Utrecht Wissel I. Abass voor U. Emanuelson FC Utrecht
83' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Kerk FC Utrecht 1-1
84' Wissel FC Twente Wissel R. Zekhnini voor Q. Menig FC Twente
86' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt J. Arweiler met assist van A. Maher FC Utrecht 2-1
88' Wissel FC Twente Wissel K. Nakamura voor O. Busquets FC Twente
92' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor C. Verdonk FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - FC Twente
Opstellingen FC Utrecht - FC Twente
De opstellingen van FC Utrecht en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Twente

FC Utrecht en FC Twente treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 1 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 16 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor FC Utrecht. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 7
Winst FC Twente 16
Gelijkspel 8
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 7e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 13e plaats.