Nabeschouwing FC Utrecht - Sparta Rotterdam (5-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 8 maart 2020 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt FC Utrecht het zondag 8 maart 2020 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Sparta Rotterdam (5-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam is geëindigd in een 5-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door B. Ramselaar, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. FC Utrecht vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Dalmau op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van FC Utrecht, waarmee S. Gustafson zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Utrecht geen gas terug, waardoor in de 59e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van B. Ramselaar. De 5-0 voor FC Utrecht volgde even later in de 72e minuut nadat S. Klaiber namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 89e minuut en kwam op naam te staan van Sparta Rotterdam speler J. Piroe, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 5-1 eindstand in het voordeel van FC Utrecht.

LIVE FC Utrecht - Sparta Rotterdam 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt B. Ramselaar FC Utrecht 1-0
46' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Piroe voor D. Duarte Sparta Rotterdam
46' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. Abels voor J. Mattheij Sparta Rotterdam
50' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt A. Dalmau met assist van S. Klaiber FC Utrecht 2-0
51' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. Gustafson met assist van L. Guwara FC Utrecht 3-0
59' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt B. Ramselaar met assist van G. Kerk FC Utrecht 4-0
63' Wissel FC Utrecht Wissel J. Arweiler voor A. Dalmau FC Utrecht
71' Wissel FC Utrecht Wissel K. Peterson voor B. Ramselaar FC Utrecht
72' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. Klaiber met assist van A. Maher FC Utrecht 5-0
77' Wissel FC Utrecht Wissel V. Cerny voor G. Kerk FC Utrecht
77' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. Rigo voor A. Auassar Sparta Rotterdam
89' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt J. Piroe met assist van A. Harroui Sparta Rotterdam 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - Sparta Rotterdam
Opstellingen FC Utrecht - Sparta Rotterdam
De opstellingen van FC Utrecht en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.