Nabeschouwing Feyenoord - AZ (0-3) || Eredivisie 2019/2020

Donderdag 26 september 2019 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Feyenoord het donderdag 26 september 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - AZ (0-3)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en AZ is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 0-3 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door M. Boadu, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. AZ vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Stengs op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee O. Idrissi zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis, waardoor AZ dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Feyenoord - AZ 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart AZ Gele kaart voor O. Wijndal AZ
37' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor L. Sinisterra Feyenoord
39' Doelpunt AZ Doelpunt M. Boadu met assist van O. Wijndal AZ 0-1
44' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor S. Berghuis Feyenoord
50' Doelpunt AZ Doelpunt C. Stengs met assist van Y. Sugawara AZ 0-2
62' Wissel Feyenoord Wissel S. Larsson voor O. Kokcu Feyenoord
69' Wissel Feyenoord Wissel W. Burger voor R. Tapia Feyenoord
79' Wissel AZ Wissel J. Clasie voor F. Midtsjo AZ
80' Wissel Feyenoord Wissel N. Bannis voor L. Sinisterra Feyenoord
80' Wissel AZ Wissel D. de Wit voor M. Boadu AZ
83' Doelpunt AZ Doelpunt O. Idrissi AZ 0-3
88' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor C. Stengs AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - AZ
Opstellingen Feyenoord - AZ
De opstellingen van Feyenoord en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Feyenoord - AZ

Feyenoord en AZ treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en AZ in de Eredivisie vond plaats op 20 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl AZ slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 13
Winst AZ 7
Gelijkspel 8
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 10e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 4e plaats.