Nabeschouwing Fortuna Sittard - Willem II (2-3) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 18 augustus 2019 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Fortuna Sittard het zondag 18 augustus 2019 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - Willem II (2-3)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-3 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door V. Damascan, waarmee Fortuna Sittard met 1-0 de leiding nam. Willem II kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Vrousai, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Willem II vervolgens op 1-2. Het was V. Pavlidis die vanaf 11 meter wist te scoren in de 29e minuut.

Na 45 minuten werd de voorsprong voor Willem II vergroot nadat V. Pavlidis de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Fortuna Sittard dat in de 51e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat V. Damascan de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Willem II.

LIVE Fortuna Sittard - Willem II 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt V. Damascan met assist van A. Ciss Fortuna Sittard 1-0
23' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Vrousai met assist van F. Lewis Willem II 1-1
29' Penalty Willem II Penalty V. Pavlidis Willem II 1-2
45' Doelpunt Willem II Doelpunt V. Pavlidis met assist van M. Vrousai Willem II 1-3
49' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor V. Damascan Fortuna Sittard
51' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt V. Damascan met assist van Mica Pinto Fortuna Sittard 2-3
56' Wissel Fortuna Sittard Wissel B. Sambou voor J. Smeets Fortuna Sittard
57' Wissel Willem II Wissel D. Dankerlui voor C. Nunnely Willem II
65' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor F. Passlack Fortuna Sittard
72' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Zeka voor R. Karjalainen Fortuna Sittard
78' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ugur voor C. Essers Fortuna Sittard
83' Wissel Willem II Wissel P. Gladon voor V. Pavlidis Willem II
89' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Lewis Willem II
90' Wissel Willem II Wissel R. Zuijderwijk voor F. Lewis Willem II
91' Gele kaart Willem II Gele kaart voor P. Gladon Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - Willem II
Opstellingen Fortuna Sittard - Willem II
De opstellingen van Fortuna Sittard en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.