Nabeschouwing RKC Waalwijk - FC Twente (3-0) || Eredivisie 2019/2020

Vrijdag 20 december 2019 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt RKC Waalwijk het vrijdag 20 december 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - FC Twente (3-0)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 3-0 overwinning voor RKC Waalwijk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door A. Tahiri, waarmee RKC Waalwijk met 1-0 de leiding nam. RKC Waalwijk vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Spierings op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut volgde een derde treffer van RKC Waalwijk, waarmee S. Spierings zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

In de 82e minuut werd C. Verdonk van FC Twente met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor FC Twente het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, waardoor RKC Waalwijk dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken RKC Waalwijk - FC Twente
3
0
LIVE RKC Waalwijk - FC Twente 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt A. Tahiri RKC Waalwijk 1-0
37' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor M. Bilate RKC Waalwijk
47' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt S. Spierings met assist van M. Bilate RKC Waalwijk 2-0
50' Wissel FC Twente Wissel R. Zekhnini voor L. Selahi FC Twente
60' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt S. Spierings met assist van S. Sow RKC Waalwijk 3-0
72' Wissel FC Twente Wissel J. Espinosa voor G. Aburjania FC Twente
72' Wissel FC Twente Wissel G. Roemeratoe voor H. Vuckic FC Twente
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel D. Vente voor M. Bilate RKC Waalwijk
82' Rode kaart FC Twente Rode kaart voor C. Verdonk FC Twente
83' Wissel RKC Waalwijk Wissel I. van Weert voor D. Rienstra RKC Waalwijk
92' Wissel RKC Waalwijk Wissel P. Quasten voor S. Sow RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - FC Twente
Opstellingen RKC Waalwijk - FC Twente
De opstellingen van RKC Waalwijk en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.