Nabeschouwing RKC Waalwijk - FC Utrecht (2-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 1 maart 2020 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt RKC Waalwijk het zondag 1 maart 2020 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - FC Utrecht (2-1)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht is geëindigd in een 2-1 overwinning voor RKC Waalwijk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door G. Kerk, waarmee FC Utrecht met 0-1 de leiding nam. RKC Waalwijk kwam in de 69e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Sow, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette D. Maatsen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee RKC Waalwijk de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor RKC Waalwijk dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE RKC Waalwijk - FC Utrecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor M. Meulensteen RKC Waalwijk
24' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Kerk FC Utrecht 0-1
60' Wissel FC Utrecht Wissel B. Ramselaar voor K. Peterson FC Utrecht
60' Wissel FC Utrecht Wissel J. van Overeem voor I. Abass FC Utrecht
61' Wissel RKC Waalwijk Wissel D. Maatsen voor S. Elbers RKC Waalwijk
67' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor S. Sow RKC Waalwijk
68' Wissel RKC Waalwijk Wissel T. Reijnders voor R. van der Venne RKC Waalwijk
69' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt S. Sow met assist van T. Reijnders RKC Waalwijk 1-1
76' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt D. Maatsen met assist van P. Quasten RKC Waalwijk 2-1
79' Wissel FC Utrecht Wissel J. Arweiler voor U. Emanuelson FC Utrecht
87' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor A. Tahiri RKC Waalwijk
89' Wissel RKC Waalwijk Wissel H. Mulder voor E. Hansson RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - FC Utrecht
Opstellingen RKC Waalwijk - FC Utrecht
De opstellingen van RKC Waalwijk en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Fred Grim
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - FC Utrecht

RKC Waalwijk en FC Utrecht treffen elkaar in de 25e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 1 december 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor RKC Waalwijk. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 9 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst RKC Waalwijk 3
Winst FC Utrecht 9
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 18e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 6e plaats.