Nabeschouwing SC Heerenveen - AZ (1-2) || Eredivisie 2019/2020

Zaterdag 25 januari 2020 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt SC Heerenveen het zaterdag 25 januari 2020 om 18:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - AZ (1-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en AZ is geëindigd in een 1-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door D. de Wit, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. SC Heerenveen kwam in de 69e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Ejuke, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette M. Boadu zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor AZ dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - AZ 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor J. Veerman SC Heerenveen
35' Doelpunt AZ Doelpunt D. de Wit AZ 0-1
63' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Espejord voor J. Odgaard SC Heerenveen
69' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt C. Ejuke met assist van H. Faik SC Heerenveen 1-1
70' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Bruijn voor H. Faik SC Heerenveen
72' Doelpunt AZ Doelpunt M. Boadu met assist van D. de Wit AZ 1-2
76' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
83' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Halilovic voor R. Kongolo SC Heerenveen
86' Wissel AZ Wissel R. Leeuwin voor O. Idrissi AZ
91' Wissel AZ Wissel J. Clasie voor F. Midtsjo AZ
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - AZ
Opstellingen SC Heerenveen - AZ
De opstellingen van SC Heerenveen en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.