Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (1-4) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 1 september 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Sparta Rotterdam het zondag 1 september 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (1-4)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 1-4 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Q. Promes, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Ziyech op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Ajax vervolgens op 0-3. Het was D. Tadic die vanaf 11 meter wist te scoren in de 58e minuut.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 60e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van H. Ziyech. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 75e minuut wist I. Dervisoglu namens Sparta Rotterdam de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Sparta Rotterdam - Ajax 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Wissel Sparta Rotterdam Wissel L. Duarte voor A. Auassar Sparta Rotterdam
25' Doelpunt Ajax Doelpunt Q. Promes met assist van L. Martinez Ajax 0-1
31' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van D. Tadic Ajax 0-2
52' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor M. Rayhi Sparta Rotterdam
54' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor D. Neres Ajax
58' Penalty Ajax Penalty D. Tadic Ajax 0-3
59' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor B. Smeets Sparta Rotterdam
60' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van D. Tadic Ajax 0-4
65' Wissel Sparta Rotterdam Wissel L. Veldwijk voor D. Rigo Sparta Rotterdam
65' Wissel Ajax Wissel N. Mazraoui voor S. Dest Ajax
75' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt I. Dervisoglu met assist van B. Smeets Sparta Rotterdam 1-4
75' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Piroe voor I. Dervisoglu Sparta Rotterdam
78' Wissel Ajax Wissel N. Lang voor H. Ziyech Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Ajax
Opstellingen Sparta Rotterdam - Ajax
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.