Nabeschouwing Sparta Rotterdam - FC Utrecht (1-2) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 27 oktober 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Sparta Rotterdam het zondag 27 oktober 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - FC Utrecht (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 7 minuten. J. Bahebeck maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Utrecht vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Sparta Rotterdam kwam in de 20e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Ache, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 43e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het A. Maher van FC Utrecht die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sander van der Eijk, waardoor FC Utrecht dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Penalty FC Utrecht Penalty J. Bahebeck FC Utrecht 0-1
20' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt R. Ache met assist van D. Abels Sparta Rotterdam 1-1
43' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor A. Harush Sparta Rotterdam
43' Penalty FC Utrecht Penalty A. Maher FC Utrecht 1-2
49' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor A. Maher FC Utrecht
64' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Piroe voor M. Rayhi Sparta Rotterdam
66' Wissel FC Utrecht Wissel U. Emanuelson voor J. Bahebeck FC Utrecht
74' Wissel FC Utrecht Wissel P. Joosten voor B. Ramselaar FC Utrecht
74' Wissel Sparta Rotterdam Wissel K. Karami voor D. Abels Sparta Rotterdam
84' Wissel Sparta Rotterdam Wissel L. Veldwijk voor L. Faye Sparta Rotterdam
88' Wissel FC Utrecht Wissel G. Troupee voor G. Kerk FC Utrecht
91' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor J. Mattheij Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - FC Utrecht
Opstellingen Sparta Rotterdam - FC Utrecht
De opstellingen van Sparta Rotterdam en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - FC Utrecht

Sparta Rotterdam en FC Utrecht treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 7 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 8 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 2
Winst FC Utrecht 8
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 10e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 7e plaats.