Nabeschouwing Vitesse - AZ (2-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 1 september 2019 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Vitesse het zondag 1 september 2019 om 16:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - AZ (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en AZ is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 33 minuten. T. Koopmeiners maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee AZ vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Vitesse kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Matavz, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 93e minuut was de ideale kans voor Vitesse om te scoren. M. Bero was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

M. Bero zette Vitesse even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Dennis Higler toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler, waardoor Vitesse dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Vitesse - AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor O. Tannane Vitesse
33' Penalty AZ Penalty T. Koopmeiners AZ 0-1
40' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor T. Matavz Vitesse
40' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Svensson AZ
40' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
43' Gele kaart AZ Gele kaart voor F. Midtsjo AZ
46' Doelpunt Vitesse Doelpunt T. Matavz met assist van J. Grot Vitesse 1-1
57' Wissel AZ Wissel P. Hatzidiakos voor R. Vlaar AZ
57' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor O. Idrissi AZ
63' Wissel Vitesse Wissel R. Bazoer voor N. Foor Vitesse
78' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
78' Wissel AZ Wissel A. Gudmundsson voor C. Stengs AZ
85' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor J. Lelieveld Vitesse
91' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor J. Grot Vitesse
93' Penalty gemist Vitesse Penalty gemist M. Bero Vitesse
96' Penalty Vitesse Penalty M. Bero Vitesse 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - AZ
Opstellingen Vitesse - AZ
De opstellingen van Vitesse en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.