Nabeschouwing Vitesse - FC Groningen (1-2) || Eredivisie 2019/2020

Vrijdag 8 november 2019 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Vitesse het vrijdag 8 november 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - FC Groningen (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door J. Asoro, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Asoro op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut wist Vitesse de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via B. Linssen. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Vitesse kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, waardoor FC Groningen dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Vitesse - FC Groningen 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Asoro FC Groningen 0-1
31' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Asoro met assist van K. Sierhuis FC Groningen 0-2
46' Wissel Vitesse Wissel T. Matavz voor J. Grot Vitesse
49' Doelpunt Vitesse Doelpunt B. Linssen met assist van R. Pasveer Vitesse 1-2
56' Wissel FC Groningen Wissel S. Memisevic voor K. Sierhuis FC Groningen
66' Wissel FC Groningen Wissel C. Benschop voor A. Hrustic FC Groningen
67' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor R. Bazoer Vitesse
74' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor J. Lelieveld Vitesse
81' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor S. Memisevic FC Groningen
87' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. El Hankouri FC Groningen
89' Wissel FC Groningen Wissel S. Schreck voor J. Asoro FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - FC Groningen
Opstellingen Vitesse - FC Groningen
De opstellingen van Vitesse en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Vitesse - FC Groningen

Vitesse en FC Groningen treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 21 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Vitesse favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Vitesse 15
Winst FC Groningen 11
Gelijkspel 6
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitesse op een 5e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 9e plaats.