Nabeschouwing Vitesse - SC Heerenveen (4-2) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 16 februari 2020 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Vitesse het zondag 16 februari 2020 om 12:15 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - SC Heerenveen (4-2)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en SC Heerenveen is geëindigd in een 4-2 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door B. Linssen, waarmee Vitesse met 1-0 de leiding nam. Vitesse vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Matavz op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 28e minuut wist SC Heerenveen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via R. Kongolo.

Na 34 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Ejuke de 2-2 maakte voor SC Heerenveen. Vitesse leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 56 minuten op voorsprong na een goal van B. Linssen: 3-2. In de 66e minuut werd de stand op 4-2 gezet na een benutte penalty van Vitesse speler O. Tannane.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Vitesse.

LIVE Vitesse - SC Heerenveen 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Vitesse Doelpunt B. Linssen met assist van E. Dasa Vitesse 1-0
16' Doelpunt Vitesse Doelpunt T. Matavz met assist van B. Linssen Vitesse 2-0
28' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt R. Kongolo met assist van J. Veerman SC Heerenveen 2-1
34' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt C. Ejuke SC Heerenveen 2-2
46' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Woudenberg voor R. van Rhijn SC Heerenveen
56' Doelpunt Vitesse Doelpunt B. Linssen met assist van O. Tannane Vitesse 3-2
66' Penalty Vitesse Penalty O. Tannane Vitesse 4-2
70' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor T. Matavz Vitesse
73' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Espejord voor H. Faik SC Heerenveen
76' Wissel Vitesse Wissel R. Bazoer voor O. Tannane Vitesse
81' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Hajal voor R. Kongolo SC Heerenveen
86' Wissel Vitesse Wissel J. Grot voor N. Dicko Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - SC Heerenveen
Opstellingen Vitesse - SC Heerenveen
De opstellingen van Vitesse en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.