Nabeschouwing Willem II - FC Groningen (3-1) || Eredivisie 2019/2020

Vrijdag 28 februari 2020 - 20:00 uur



In de Eredivisie 2019/2020 neemt Willem II het vrijdag 28 februari 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen.

Via de Willem II - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - FC Groningen (3-1)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en FC Groningen is geëindigd in een 3-1 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door C. Nunnely, waarmee Willem II met 1-0 de leiding nam. Willem II vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Pavlidis op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut volgde een derde treffer van Willem II, waarmee M. Kohlert zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 74 minuten deed A. El Messaoudi iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Groningen werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor FC Groningen echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Willem II.

Wedstrijdstatistieken Willem II - FC Groningen
Goals
3
1
Balbezit
49%
51%
Gele kaarten
0
4
Schoten totaal
10
17
Schoten op doel
5
5
Aanvallen
118
110
Gevaarlijke aanvallen
36
48
Passes
407
416
Overtredingen
11
8
Buitenspel
3
3
Corners
5
5
Wissels
3
3
LIVE Willem II - FC Groningen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
27' Doelpunt Willem II Doelpunt C. Nunnely met assist van D. Dankerlui Willem II 1-0
34' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor B. van Hintum FC Groningen
40' Doelpunt Willem II Doelpunt V. Pavlidis met assist van G. Saglam Willem II 2-0
63' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor B. van Hintum FC Groningen
63' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor D. Redan FC Groningen
64' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Kohlert met assist van V. Pavlidis Willem II 3-0
74' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. El Messaoudi met assist van M. El Hankouri FC Groningen 3-1
75' Wissel FC Groningen Wissel S. Schreck voor R. Lundqvist FC Groningen
80' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Matusiwa FC Groningen
82' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Poll FC Groningen
84' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Zeefuik FC Groningen
86' Wissel Willem II Wissel P. Gladon voor V. Pavlidis Willem II
88' Wissel Willem II Wissel M. Vrousai voor M. Kohlert Willem II
92' Wissel Willem II Wissel E. Kabangu voor C. Nunnely Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - FC Groningen
Opstellingen Willem II - FC Groningen
De opstellingen van Willem II en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Voorbeschouwing Willem II - FC Groningen

Willem II en FC Groningen treffen elkaar in de 25e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 3 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 13 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Willem II. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Willem II 7
Winst FC Groningen 13
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 5e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 8e plaats.

Tags
Willem II - FC Groningen Opstelling Willem II Opstelling FC Groningen Live Willem II - FC Groningen Live Willem II - FC Groningen kijken Willem II - FC Groningen kijken Live Willem II - FC Groningen stream Willem II - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing Willem II - FC Groningen Uitslag Willem II - FC Groningen Statistieken Willem II - FC Groningen Eredivisie 2019/2020 Willem II - FC Groningen wedden Willem II - FC Groningen gokken Willem II - FC Groningen Unibet