Nabeschouwing Willem II - PSV (2-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 10 november 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Willem II het zondag 10 november 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - PSV (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en PSV is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 2-1 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door C. Nunnely, waarmee Willem II met 1-0 de leiding nam. Willem II vergrootte in de 64e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Nunnely op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 85e minuut wist PSV de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via G. Pereiro. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want PSV kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers, waardoor Willem II dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Willem II - PSV 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Willem II Doelpunt C. Nunnely met assist van M. Kohlert Willem II 1-0
30' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Heerkens Willem II
64' Doelpunt Willem II Doelpunt C. Nunnely met assist van M. Kohlert Willem II 2-0
66' Gele kaart PSV Gele kaart voor E. Gutierrez PSV
67' Gele kaart PSV Gele kaart voor D. Dumfries PSV
67' Wissel PSV Wissel K. Mitroglou voor E. Gutierrez PSV
68' Wissel PSV Wissel G. Pereiro voor Bruma PSV
70' Gele kaart PSV Gele kaart voor G. Pereiro PSV
73' Gele kaart PSV Gele kaart voor R. Doan PSV
78' Wissel PSV Wissel T. Baumgartl voor D. Schwaab PSV
80' Wissel Willem II Wissel P. Gladon voor V. Pavlidis Willem II
85' Doelpunt PSV Doelpunt G. Pereiro met assist van C. Gakpo PSV 2-1
87' Wissel Willem II Wissel J. R. Quinonez Ruiz voor B. Nieuwkoop Willem II
90' Gele kaart PSV Gele kaart voor N. Viergever PSV
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - PSV
Opstellingen Willem II - PSV
De opstellingen van Willem II en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PSV zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Willem II - PSV

Willem II en PSV treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en PSV in de Eredivisie vond plaats op 25 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 21 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Willem II. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Willem II 1
Winst PSV 21
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 9e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 3e plaats.