In de Eredivisie neemt Ajax het zaterdag 25 september 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - FC Groningen (3-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 3-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door E. Alvarez, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Antony op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 81e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee N. Mazraoui zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel, waardoor Ajax dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Ajax - FC Groningen
Goals
3
0
Balbezit
73%
27%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
22
5
Schoten op doel
9
2
Aanvallen
111
86
Gevaarlijke aanvallen
67
21
Passes
581
213
Overtredingen
7
9
Buitenspel
4
0
Corners
4
2
Wissels
5
5
LIVE Ajax - FC Groningen 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
36' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Suslov FC Groningen
40' Doelpunt Ajax Doelpunt E. Alvarez met assist van S. Berghuis Ajax 1-0
56' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony met assist van S. Berghuis Ajax 2-0
58' Wissel FC Groningen Wissel M. de Leeuw voor C. Ngonge FC Groningen
58' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor J. Larsen FC Groningen
58' Wissel FC Groningen Wissel P. Joosten voor P. Abraham FC Groningen
64' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Antony Ajax
65' Wissel Ajax Wissel M. Daramy voor S. Haller Ajax
65' Wissel FC Groningen Wissel B. Meijer voor Y. Kalley FC Groningen
76' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor S. Berghuis Ajax
76' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor R. Gravenberch Ajax
81' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Mazraoui met assist van L. Martinez Ajax 3-0
83' Wissel FC Groningen Wissel D. Irandust voor M. Sverko FC Groningen
83' Wissel Ajax Wissel N. Tagliafico voor D. Blind Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - FC Groningen
Opstellingen Ajax - FC Groningen
De opstellingen van Ajax en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Danny Buijs
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
16 Jan Hoekstra K
25 Jan de Boer K
30 Elias Olsson V
40 Bjorn Meijer V
10 Daleho Irandust M
8 Michael de Leeuw A
29 Romano Postema A
14 Patrick Joosten A
Voorbeschouwing Ajax - FC Groningen

Ajax en FC Groningen treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 7 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 23 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Ajax 23
Winst FC Groningen 7
Gelijkspel 4
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Ajax - FC Groningen Opstelling Ajax Opstelling FC Groningen Live Ajax - FC Groningen Live Ajax - FC Groningen kijken Ajax - FC Groningen kijken Live Ajax - FC Groningen stream Ajax - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing Ajax - FC Groningen Uitslag Ajax - FC Groningen Statistieken Ajax - FC Groningen Eredivisie 2021/2022 Ajax - FC Groningen wedden Ajax - FC Groningen gokken Ajax - FC Groningen Unibet