Nabeschouwing Ajax - Willem II (5-0) || Eredivisie 2021/2022

Donderdag 2 december 2021 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Ajax het donderdag 2 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Willem II (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 5-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door Antony, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Martinez op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 23e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee Antony zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 71e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van D. Klaassen. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Ajax. Deze werd gescoord door Danilo in de 76e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Edwin van de Graaf en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Willem II 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony met assist van E. Alvarez Ajax 1-0
18' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Martinez Ajax 2-0
23' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony met assist van S. Haller Ajax 3-0
27' VAR: Afgekeurd doelpunt S. Haller Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel S. Haller Ajax
46' Wissel Willem II Wissel E. Kabangu voor M. Svensson Willem II
56' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Saddiki Willem II
61' Wissel Ajax Wissel S. Berghuis voor Antony Ajax
61' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor N. Mazraoui Ajax
66' Wissel Willem II Wissel V. Schippers voor C. Nunnely Willem II
66' Wissel Willem II Wissel R. Meerveld voor G. Saglam Willem II
71' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van R. Gravenberch Ajax 4-0
74' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor J. Timber Ajax
74' Wissel Ajax Wissel Danilo voor S. Haller Ajax
76' Doelpunt Ajax Doelpunt Danilo met assist van D. Rensch Ajax 5-0
83' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor D. Tadic Ajax
86' Wissel Willem II Wissel J. Yeboah voor M. Kohlert Willem II
89' Gele kaart Willem II Gele kaart voor J. Yeboah Willem II
89' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. A. Kohn Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Willem II
Opstellingen Ajax - Willem II
De opstellingen van Ajax en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Fred Grim
Voorbeschouwing Ajax - Willem II

Ajax en Willem II treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 28 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 22
Winst Willem II 3
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 12e plaats.