Nabeschouwing AZ - RKC Waalwijk (1-3) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 15 mei 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt AZ het zondag 15 mei 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - RKC Waalwijk (1-3)

Het Eredivisie duel tussen AZ en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 1-3 overwinning voor RKC Waalwijk. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door F. Stokkers, waarmee RKC Waalwijk met 0-1 de leiding nam. AZ kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. de Wit, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 64e minuut zette J. Gaari zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee RKC Waalwijk de leiding in de wedstrijd nam.

Na 79 minuten werd de voorsprong voor RKC Waalwijk vergroot nadat R. Kuijpers de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor RKC Waalwijk.

LIVE AZ - RKC Waalwijk 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt F. Stokkers met assist van S. Bakari RKC Waalwijk 0-1
46' Doelpunt AZ Doelpunt D. de Wit met assist van J. Karlsson AZ 1-1
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel J. Gaari voor M. Meulensteen RKC Waalwijk
60' Wissel RKC Waalwijk Wissel I. Bel Hassani voor L. Daneels RKC Waalwijk
60' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Kuijpers voor R. van der Venne RKC Waalwijk
61' Wissel AZ Wissel T. Reijnders voor A. F. Witry AZ
61' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor P. Chatzidiakos AZ
64' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt J. Gaari met assist van F. Stokkers RKC Waalwijk 1-2
75' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Wouters voor T. Lutonda RKC Waalwijk
79' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt R. Kuijpers met assist van S. Bakari RKC Waalwijk 1-3
80' Wissel AZ Wissel M. van Brederode voor H. Evjen AZ
80' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor V. Pavlidis AZ
83' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Augustijns voor V. Anita RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - RKC Waalwijk
Opstellingen AZ - RKC Waalwijk
De opstellingen van AZ en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing AZ - RKC Waalwijk

AZ en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en RKC Waalwijk in de Eredivisie vond plaats op 14 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor RKC Waalwijk. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 14
Winst RKC Waalwijk 2
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 5e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 13e plaats.