Nabeschouwing AZ - Sparta Rotterdam (3-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 5 december 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt AZ het zondag 5 december 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Sparta Rotterdam (3-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 3-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door A. Auassar, waarmee Sparta Rotterdam met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van J. Karlsson in de 27e minuut zorgde er even later voor dat AZ weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 31e minuut zette J. Karlsson zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor AZ vergroot nadat V. Pavlidis de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor AZ.

LIVE AZ - Sparta Rotterdam 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt A. Auassar met assist van L. Thy Sparta Rotterdam 0-1
27' Penalty AZ Penalty J. Karlsson AZ 1-1
31' Doelpunt AZ Doelpunt J. Karlsson AZ 2-1
38' Wissel Sparta Rotterdam Wissel S. Mijnans voor B. Vriends Sparta Rotterdam
45' Gele kaart AZ Gele kaart voor V. Pavlidis AZ
46' Wissel Sparta Rotterdam Wissel L. Jans voor G. Masouras Sparta Rotterdam
58' Doelpunt AZ Doelpunt V. Pavlidis met assist van J. Karlsson AZ 3-1
66' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Karlsson Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel J. Karlsson AZ
70' Wissel Sparta Rotterdam Wissel E. Emegha voor L. Thy Sparta Rotterdam
70' Wissel Sparta Rotterdam Wissel K. Goudmijn voor V. van Crooij Sparta Rotterdam
78' Wissel AZ Wissel Y. Barasi voor V. Pavlidis AZ
86' Wissel AZ Wissel M. Taabouni voor J. Karlsson AZ
86' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor P. Chatzidiakos AZ
90' Wissel AZ Wissel Z. Buurmeester voor F. Midtsjo AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Sparta Rotterdam
Opstellingen AZ - Sparta Rotterdam
De opstellingen van AZ en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.