Nabeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles (2-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 6 februari 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het zondag 6 februari 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - Go Ahead Eagles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Go Ahead Eagles is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Groningen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van J. Larsen. Go Ahead Eagles kwam in de 60e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Botos, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette J. Larsen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Groningen de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alex Bos, waardoor FC Groningen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Groningen - Go Ahead Eagles 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Go Ahead Eagles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen met assist van B. Meijer FC Groningen 1-0
36' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor B. Kuipers Go Ahead Eagles
46' Wissel Go Ahead Eagles Wissel G. Botos voor B. Lucassen Go Ahead Eagles
60' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt G. Botos met assist van R. Oratmangoen Go Ahead Eagles 1-1
67' Wissel Go Ahead Eagles Wissel M. Cardona voor I. Cordoba Go Ahead Eagles
67' Wissel Go Ahead Eagles Wissel M. Berden voor I. Lidberg Go Ahead Eagles
69' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen met assist van B. van Hintum FC Groningen 2-1
69' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Larsen FC Groningen
77' Wissel FC Groningen Wissel C. Ngonge voor T. Suslov FC Groningen
77' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor P. Abraham FC Groningen
85' Wissel Go Ahead Eagles Wissel F. Ross voor P. Rommens Go Ahead Eagles
85' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Mulenga voor R. Oratmangoen Go Ahead Eagles
86' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor M. de Leeuw FC Groningen
90' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor B. Meijer FC Groningen
90' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor J. Larsen FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Go Ahead Eagles
Opstellingen FC Groningen - Go Ahead Eagles
De opstellingen van FC Groningen en Go Ahead Eagles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Go Ahead Eagles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Frank Wormuth
Coach Kees van Wonderen
Voorbeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles

FC Groningen en Go Ahead Eagles treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en Go Ahead Eagles in de Eredivisie vond plaats op 21 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Go Ahead Eagles slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 5
Winst Go Ahead Eagles 0
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 11e positie staat, terwijl we Go Ahead Eagles terugvinden op de 13e plaats.