Nabeschouwing FC Groningen - PSV (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 16 januari 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het zondag 16 januari 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - PSV (0-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en PSV is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 0-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door M. Gotze, waarmee PSV met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van PSV.

LIVE FC Groningen - PSV 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt PSV Doelpunt M. Gotze met assist van C. Gakpo PSV 0-1
48' Gele kaart PSV Gele kaart voor J. Teze PSV
63' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor D. van Kaam FC Groningen
64' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor C. Ngonge FC Groningen
64' Wissel PSV Wissel J. Veerman voor M. van Ginkel PSV
64' Wissel PSV Wissel Bruma voor R. Doan PSV
64' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor M. Romero PSV
77' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor B. Meijer FC Groningen
77' Wissel FC Groningen Wissel M. Bogarde voor M. de Leeuw FC Groningen
82' Wissel FC Groningen Wissel W. Dammers voor T. Suslov FC Groningen
92' Wissel PSV Wissel P. Max voor Mauro Junior PSV
94' Wissel PSV Wissel P. Mwene voor M. Gotze PSV
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - PSV
Opstellingen FC Groningen - PSV
De opstellingen van FC Groningen en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

FC Groningen en PSV treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en PSV in de Eredivisie vond plaats op 28 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 20 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Groningen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 5
Winst PSV 20
Gelijkspel 8
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 13e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.