Nabeschouwing FC Groningen - SC Cambuur (2-3) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 15 mei 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het zondag 15 mei 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen SC Cambuur. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - SC Cambuur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - SC Cambuur (2-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en SC Cambuur is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 2-3 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door R. Uldrikis, waarmee SC Cambuur met 0-1 de leiding nam. SC Cambuur vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Hoedemakers op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 58e minuut wist FC Groningen de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via J. Larsen.

I. Kallon zette SC Cambuur even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Rob Dieperink toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Groningen dat in de 91e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat R. Postema de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Rob Dieperink bij een 2-3 eindstand in het voordeel van SC Cambuur.

LIVE FC Groningen - SC Cambuur 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - SC Cambuur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt R. Uldrikis met assist van R. Maulun SC Cambuur 0-1
45' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor E. Matuta FC Groningen
50' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt M. Hoedemakers met assist van I. Kallon SC Cambuur 0-2
53' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Suslov FC Groningen
53' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor I. Kallon SC Cambuur
58' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen met assist van R. Postema FC Groningen 1-2
59' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor B. Meijer FC Groningen
61' Penalty SC Cambuur Penalty I. Kallon SC Cambuur 1-3
68' Wissel FC Groningen Wissel D. Irandust voor T. Suslov FC Groningen
68' Wissel FC Groningen Wissel M. de Leeuw voor C. Ngonge FC Groningen
74' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor M. Hoedemakers SC Cambuur
80' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor S. Sylla SC Cambuur
80' Wissel SC Cambuur Wissel J. Jacobs voor M. Breij SC Cambuur
83' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor J. Jacobs SC Cambuur
88' Wissel SC Cambuur Wissel C. Mac-Intosch voor E. Schouten SC Cambuur
88' Wissel SC Cambuur Wissel T. Boere voor R. Uldrikis SC Cambuur
88' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor N. Kasanwirjo FC Groningen
91' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Postema met assist van J. Larsen FC Groningen 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - SC Cambuur
Opstellingen FC Groningen - SC Cambuur
De opstellingen van FC Groningen en SC Cambuur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Cambuur zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.