Nabeschouwing FC Twente - Vitesse (3-0) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 5 februari 2022 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Twente het zaterdag 5 februari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Vitesse (3-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 3-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door J. Bosch, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. In de 45e minuut moest J. Rasmussen van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Danny Desmond Makkelie een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Vitesse verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam FC Twente vervolgens op 2-0. Het was R. van Wolfswinkel die vanaf 11 meter wist te scoren in de 46e minuut.

In de 53e minuut volgde een derde treffer van FC Twente, waarmee R. van Wolfswinkel zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie, waardoor FC Twente dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Twente - Vitesse 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt FC Twente Doelpunt J. Bosch FC Twente 1-0
30' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor D. Doekhi Vitesse
45' Rode kaart Vitesse Rode kaart voor J. Rasmussen Vitesse
46' Penalty FC Twente Penalty R. van Wolfswinkel FC Twente 2-0
46' Wissel Vitesse Wissel T. Hajek voor D. Huisman Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel N. Baden Frederiksen voor R. Bazoer Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor Y. Gboho Vitesse
53' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel FC Twente 3-0
60' Wissel FC Twente Wissel V. Cerny voor M. Vlap FC Twente
75' Wissel Vitesse Wissel D. Oroz voor S. Tronstad Vitesse
75' Wissel Vitesse Wissel R. Yapi voor A. Grbic Vitesse
77' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor D. Rots FC Twente
77' Wissel FC Twente Wissel V. Misidjan voor D. Limnios FC Twente
87' Wissel FC Twente Wissel C. Staring voor R. Zerrouki FC Twente
87' Wissel FC Twente Wissel J. Brenet voor G. Troupee FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Vitesse
Opstellingen FC Twente - Vitesse
De opstellingen van FC Twente en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Vitesse zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.