Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (2-2) || Eredivisie 2021/2022

Woensdag 11 mei 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Utrecht het woensdag 11 mei 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (2-2)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door V. Pavlidis, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. AZ vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Pavlidis op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 37e minuut wist FC Utrecht de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via S. van de Streek.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor FC Utrecht nadat A. Douvikas in de 94e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE FC Utrecht - AZ 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt AZ Doelpunt V. Pavlidis met assist van J. Karlsson AZ 0-1
15' Doelpunt AZ Doelpunt V. Pavlidis met assist van J. Karlsson AZ 0-2
37' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. van de Streek met assist van J. van Overeem FC Utrecht 1-2
57' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor J. van Overeem FC Utrecht
58' Wissel FC Utrecht Wissel P. Almqvist voor J. van Overeem FC Utrecht
66' Wissel AZ Wissel A. F. Witry voor T. Reijnders AZ
69' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Wit AZ
75' Wissel FC Utrecht Wissel M. Mahi voor A. Maher FC Utrecht
75' Wissel FC Utrecht Wissel H. Veerman voor Q. Timber FC Utrecht
79' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor J. Karlsson AZ
79' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor H. Evjen AZ
93' Wissel FC Utrecht Wissel R. Kluivert voor W. Janssen FC Utrecht
94' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt A. Douvikas met assist van M. Mahi FC Utrecht 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - AZ
Opstellingen FC Utrecht - AZ
De opstellingen van FC Utrecht en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Rick Kruijs
Voorbeschouwing FC Utrecht - AZ

FC Utrecht en AZ treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en AZ in de Eredivisie vond plaats op 17 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 17 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor FC Utrecht. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 12
Winst AZ 17
Gelijkspel 6
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 7e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 5e plaats.