Nabeschouwing FC Utrecht - SC Cambuur (3-2) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 5 februari 2022 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Utrecht het zaterdag 5 februari 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen SC Cambuur. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - SC Cambuur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - SC Cambuur (3-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en SC Cambuur is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 3-2 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door E. Schouten, waarmee SC Cambuur met 0-1 de leiding nam. SC Cambuur vergrootte in de 12e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Schouten op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 33e minuut wist FC Utrecht de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via A. Douvikas.

Na 38 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Douvikas de 2-2 maakte voor FC Utrecht. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Utrecht dat in de 64e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat H. Veerman de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Edwin van de Graaf en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van FC Utrecht.

LIVE FC Utrecht - SC Cambuur 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - SC Cambuur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt E. Schouten SC Cambuur 0-1
12' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt E. Schouten met assist van M. Hoedemakers SC Cambuur 0-2
21' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor R. Maulun SC Cambuur
30' Wissel FC Utrecht Wissel H. Veerman voor M. van der Hoorn FC Utrecht
33' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt A. Douvikas met assist van M. Mahi FC Utrecht 1-2
38' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt A. Douvikas met assist van M. Mahi FC Utrecht 2-2
43' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor R. Uldrikis SC Cambuur
43' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor W. Janssen FC Utrecht
46' Wissel SC Cambuur Wissel C. Mac-Intosch voor M. Hoedemakers SC Cambuur
60' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Van der Maarel FC Utrecht
64' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt H. Veerman met assist van A. Douvikas FC Utrecht 3-2
66' Wissel SC Cambuur Wissel J. Ter Heide voor M. Tol SC Cambuur
66' Wissel SC Cambuur Wissel M. Breij voor I. Kallon SC Cambuur
72' Wissel FC Utrecht Wissel B. Ramselaar voor M. Mahi FC Utrecht
73' Wissel FC Utrecht Wissel J. van Overeem voor Q. Timber FC Utrecht
77' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor R. Maulun SC Cambuur
83' Wissel SC Cambuur Wissel T. Kiss voor P. Joosten SC Cambuur
83' Wissel SC Cambuur Wissel T. Boere voor J. Jacobs SC Cambuur
83' Wissel FC Utrecht Wissel M. Sylla voor A. Douvikas FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - SC Cambuur
Opstellingen FC Utrecht - SC Cambuur
De opstellingen van FC Utrecht en SC Cambuur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Cambuur zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.