Nabeschouwing Feyenoord - NEC (5-3) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 25 september 2021 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Feyenoord het zaterdag 25 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - NEC (5-3)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en NEC is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 5-3 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 14 minuten. O. Kokcu maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Feyenoord vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Feyenoord vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Sinisterra op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut wist NEC de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Mattsson.

Na 44 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Odenthal de 2-2 maakte voor NEC. NEC leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 74 minuten op voorsprong na een goal van C. Verdonk: 2-3. In de 80e minuut was het G. Til die Feyenoord weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Het volgende doelpunt van Feyenoord viel in de 89e minuut en betekende de 4-3. Het doelpunt kwam op naam van G. Til. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Feyenoord. Het was C. Dessers die in de 92e minuut de stand op 5-3 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Joey Kooij bij een 5-3 eindstand in het voordeel van Feyenoord.

LIVE Feyenoord - NEC 5-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart NEC Gele kaart voor M. Branderhorst NEC
14' Penalty Feyenoord Penalty O. Kokcu Feyenoord 1-0
17' Doelpunt Feyenoord Doelpunt L. Sinisterra met assist van M. Senesi Feyenoord 2-0
32' Doelpunt NEC Doelpunt M. Mattsson met assist van J. Okita NEC 2-1
44' Doelpunt NEC Doelpunt C. Odenthal met assist van J. Okita NEC 2-2
55' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor O. Kokcu Feyenoord
67' Wissel Feyenoord Wissel C. Dessers voor A. Jahanbakhsh Feyenoord
67' Wissel Feyenoord Wissel F. Aursnes voor J. Toornstra Feyenoord
68' Wissel NEC Wissel O. ter Haar Romeny voor E. Tavsan NEC
68' Wissel NEC Wissel J. Vet voor J. Bruijn NEC
74' Wissel NEC Wissel C. Verdonk voor M. Mattsson NEC
74' Doelpunt NEC Doelpunt C. Verdonk met assist van J. Vet NEC 2-3
79' Gele kaart NEC Gele kaart voor I. Marquez NEC
80' Doelpunt Feyenoord Doelpunt G. Til met assist van O. Kokcu Feyenoord 3-3
85' Wissel NEC Wissel R. Guth voor E. Barreto NEC
85' Wissel NEC Wissel I. Bronkhorst voor J. Okita NEC
89' Doelpunt Feyenoord Doelpunt G. Til met assist van B. Linssen Feyenoord 4-3
90' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor L. Geertruida Feyenoord
91' Gele kaart NEC Gele kaart voor R. Meijer NEC
92' Doelpunt Feyenoord Doelpunt C. Dessers met assist van B. Linssen Feyenoord 5-3
92' Wissel Feyenoord Wissel R. Hendriks voor O. Kokcu Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - NEC
Opstellingen Feyenoord - NEC
De opstellingen van Feyenoord en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NEC zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Arne Slot
Voorbeschouwing Feyenoord - NEC

Feyenoord en NEC treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en NEC in de Eredivisie vond plaats op 29 januari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl NEC slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 11
Winst NEC 7
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 4e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 10e plaats.