Nabeschouwing Feyenoord - Willem II (2-0) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 2 april 2022 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Feyenoord het zaterdag 2 april 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - Willem II (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 2-0 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 67e minuut door L. Sinisterra, waarmee Feyenoord met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Feyenoord opnieuw te scoren. In de 91e minuut was het B. Linssen die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Feyenoord.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Feyenoord.

LIVE Feyenoord - Willem II 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Willem II Gele kaart voor J. Hornkamp Willem II
46' Wissel Willem II Wissel M. Kohlert voor M. Nelom Willem II
46' Wissel Willem II Wissel D. Crowley voor G. Roemeratoe Willem II
51' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Crowley Willem II
67' Doelpunt Feyenoord Doelpunt L. Sinisterra met assist van T. Malacia Feyenoord 1-0
68' Wissel Willem II Wissel M. Svensson voor E. Kabangu Willem II
73' Wissel Feyenoord Wissel B. Linssen voor C. Dessers Feyenoord
74' Wissel Willem II Wissel P. Llonch voor D. Saddiki Willem II
81' Wissel Feyenoord Wissel P. Walemark voor L. Sinisterra Feyenoord
81' Wissel Feyenoord Wissel A. Jahanbakhsh voor R. Nelson Feyenoord
82' Wissel Willem II Wissel N. El Khayati voor J. Hornkamp Willem II
91' Doelpunt Feyenoord Doelpunt B. Linssen Feyenoord 2-0
92' Wissel Feyenoord Wissel C. Bassett voor G. Til Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - Willem II
Opstellingen Feyenoord - Willem II
De opstellingen van Feyenoord en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Arne Slot
Coach Kevin Hofland
Voorbeschouwing Feyenoord - Willem II

Feyenoord en Willem II treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 15 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 20
Winst Willem II 4
Gelijkspel 5
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 3e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 15e plaats.