In de Eredivisie neemt Fortuna Sittard het dinsdag 21 september 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - Ajax (0-5)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 0-5 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door S. Berghuis, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Mazraoui op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee D. Tadic zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 72e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van M. Kudus. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Ajax. Deze werd gescoord door N. Tagliafico in de 77e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis en eindigde de wedstrijd dus met een 0-5 stand in het voordeel van Ajax.

Wedstrijdstatistieken Fortuna Sittard - Ajax
Balbezit
40%
60%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
6
23
Schoten op doel
1
8
Aanvallen
82
146
Gevaarlijke aanvallen
26
86
Passes
375
560
Overtredingen
16
5
Buitenspel
1
1
Corners
3
7
Wissels
5
5
LIVE Fortuna Sittard - Ajax 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Wissel Fortuna Sittard Wissel S. Baghdadi voor M. Tirpan Fortuna Sittard
11' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis Ajax 0-1
27' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Mazraoui met assist van S. Haller Ajax 0-2
38' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadic met assist van D. Blind Ajax 0-3
46' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor S. Berghuis Ajax
49' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor R. Janssen Fortuna Sittard
65' Wissel Ajax Wissel M. Daramy voor S. Haller Ajax
65' Wissel Ajax Wissel N. Tagliafico voor L. Martinez Ajax
72' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Lake voor B. Sambou Fortuna Sittard
72' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Kudus met assist van D. Tadic Ajax 0-4
75' Wissel Ajax Wissel K. Taylor voor R. Gravenberch Ajax
77' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Tagliafico met assist van D. Tadic Ajax 0-5
81' Wissel Ajax Wissel Danilo voor D. Tadic Ajax
81' Wissel Fortuna Sittard Wissel R. Musaba voor B. Rienstra Fortuna Sittard
81' Wissel Fortuna Sittard Wissel N. Lonwijk voor G. Cox Fortuna Sittard
81' Wissel Fortuna Sittard Wissel R. Pluijmen voor E. Hansson Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - Ajax
Opstellingen Fortuna Sittard - Ajax
De opstellingen van Fortuna Sittard en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Sjors Ultee
Basiselftal Fortuna Sittard
# Speler Pos.
1 Yanick van Osch K
4 Roel Janssen V
2 Martin Angha-Lötscher V
25 Mickaël Tirpan V
35 George Cox V
23 Ben Rienstra M
14 Tesfaldet Tekie M
6 Deroy Duarte M
10 Mats Seuntjens A
11 Emil Hansson A
45 Bassala Sambou A
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - Ajax

Fortuna Sittard en Ajax treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 24 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 5 keer wist de ploeg van Fortuna Sittard te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Fortuna Sittard. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Fortuna Sittard 0
Winst Ajax 5
Gelijkspel 1
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 15e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Fortuna Sittard - Ajax Opstelling Fortuna Sittard Opstelling Ajax Live Fortuna Sittard - Ajax Live Fortuna Sittard - Ajax kijken Fortuna Sittard - Ajax kijken Live Fortuna Sittard - Ajax stream Fortuna Sittard - Ajax Fox Sports Nabeschouwing Fortuna Sittard - Ajax Uitslag Fortuna Sittard - Ajax Statistieken Fortuna Sittard - Ajax Eredivisie 2021/2022 Fortuna Sittard - Ajax wedden Fortuna Sittard - Ajax gokken Fortuna Sittard - Ajax Unibet