Nabeschouwing NEC - FC Groningen (3-0) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 31 oktober 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt NEC het zondag 31 oktober 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - FC Groningen (3-0)

Het Eredivisie duel tussen NEC en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 3-0 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door A. Akman, waarmee NEC met 1-0 de leiding nam. NEC vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Tavsan op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was J. Okita van NEC die de 3-0 wist te maken in de 91e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ingmar Oostrom, waardoor NEC dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE NEC - FC Groningen 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor B. van Hintum FC Groningen
46' Doelpunt NEC Doelpunt A. Akman NEC 1-0
46' Wissel FC Groningen Wissel D. Irandust voor N. Kasanwirjo FC Groningen
55' Doelpunt NEC Doelpunt E. Tavsan NEC 2-0
66' Wissel NEC Wissel M. Mattsson voor A. Akman NEC
70' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor C. Ngonge FC Groningen
73' Wissel FC Groningen Wissel J. Larsen voor M. El Hankouri FC Groningen
73' Wissel FC Groningen Wissel P. Joosten voor P. Abraham FC Groningen
73' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor M. de Leeuw FC Groningen
77' Wissel NEC Wissel J. Vet voor J. Bruijn NEC
81' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor W. Dammers FC Groningen
83' Wissel NEC Wissel C. Verdonk voor E. Tavsan NEC
91' Doelpunt NEC Doelpunt J. Okita met assist van C. Verdonk NEC 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - FC Groningen
Opstellingen NEC - FC Groningen
De opstellingen van NEC en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.