In de Eredivisie neemt NEC het zondag 15 mei 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Fortuna Sittard (0-1)

Het Eredivisie duel tussen NEC en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 0-1 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Z. Flemming, waarmee Fortuna Sittard met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name NEC dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Fortuna Sittard.

Wedstrijdstatistieken NEC - Fortuna Sittard
Balbezit
69%
31%
Gele kaarten
1
4
Schoten totaal
29
8
Schoten op doel
5
4
Aanvallen
136
104
Gevaarlijke aanvallen
88
20
Passes
541
249
Overtredingen
11
20
Buitenspel
2
0
Corners
11
0
Wissels
5
4
LIVE NEC - Fortuna Sittard 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Z. Flemming met assist van P. Gladon Fortuna Sittard 0-1
29' Gele kaart NEC Gele kaart voor L. Schone NEC
35' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor S. Baghdadi Fortuna Sittard
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Semedo voor S. Baghdadi Fortuna Sittard
59' Wissel NEC Wissel I. Cissoko voor A. Akman NEC
59' Wissel NEC Wissel I. Bronkhorst voor J. Bruijn NEC
60' Wissel NEC Wissel J. Vet voor M. Duelund NEC
72' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor L. Semedo Fortuna Sittard
74' Wissel Fortuna Sittard Wissel N. Lonwijk voor T. Tekie Fortuna Sittard
74' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Benschop voor P. Gladon Fortuna Sittard
81' Wissel Fortuna Sittard Wissel G. Cox voor M. Tirpan Fortuna Sittard
87' Wissel NEC Wissel E. Barreto voor J. Okita NEC
87' Wissel NEC Wissel R. van Eijden voor I. Marquez NEC
90' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor D. Siovas Fortuna Sittard
91' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Y. Van Osch Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Fortuna Sittard
Opstellingen NEC - Fortuna Sittard
De opstellingen van NEC en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Sjors Ultee
Voorbeschouwing NEC - Fortuna Sittard

NEC en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 2 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is NEC favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst NEC 1
Winst Fortuna Sittard 0
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 8e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
NEC - Fortuna Sittard Opstelling NEC Opstelling Fortuna Sittard Live NEC - Fortuna Sittard Live NEC - Fortuna Sittard kijken NEC - Fortuna Sittard kijken Live NEC - Fortuna Sittard stream NEC - Fortuna Sittard Fox Sports Nabeschouwing NEC - Fortuna Sittard Uitslag NEC - Fortuna Sittard Statistieken NEC - Fortuna Sittard Eredivisie 2021/2022 NEC - Fortuna Sittard wedden NEC - Fortuna Sittard gokken NEC - Fortuna Sittard Unibet