Nabeschouwing NEC - Sparta Rotterdam (0-0) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 19 maart 2022 - 21:00 uur



In de Eredivisie 2021/2022 neemt NEC het zaterdag 19 maart 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Sparta Rotterdam (0-0)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen NEC en Sparta Rotterdam geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het was NEC dat gedurende de wedstrijd het meeste balbezit had en van daaruit probeerde om iets te creëren. Veruit de meeste mogelijkheden waren voor NEC, dat genoeg kansen kreeg om tot een goal te komen. Ondanks alle kansen wilde het echter maar niet lukken om de bal in het doel te krijgen, waardoor de stand onveranderd bleef terwijl het einde van de wedstrijd steeds meer naderde.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Jochem Kamphuis niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken NEC - Sparta Rotterdam
Balbezit
70%
30%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
16
3
Schoten op doel
5
0
Aanvallen
142
94
Gevaarlijke aanvallen
73
38
Passes
622
275
Overtredingen
7
13
Buitenspel
2
0
Corners
8
3
Wissels
2
5
LIVE NEC - Sparta Rotterdam 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
19' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor J. de Kamps Sparta Rotterdam
51' Gele kaart NEC Gele kaart voor Rodrigo Guth NEC
65' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Adrián Dalmau voor L. Thy Sparta Rotterdam
76' Wissel NEC Wissel J. Vet voor M. Mattsson NEC
76' Wissel NEC Wissel W. Bony voor A. Akman NEC
79' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. van Mullem voor Y. Namli Sparta Rotterdam
85' Wissel Sparta Rotterdam Wissel M. Pinto voor J. de Kamps Sparta Rotterdam
86' Wissel Sparta Rotterdam Wissel G. Masouras voor M. Engels Sparta Rotterdam
86' Wissel Sparta Rotterdam Wissel S. Mijnans voor V. van Crooij Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Sparta Rotterdam
Opstellingen NEC - Sparta Rotterdam
De opstellingen van NEC en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Rogier Meijer
Formatie 4-4-2
Coach Henk Fraser
Basiselftal Sparta Rotterdam
# Speler Pos.
1 Maduka Okoye K
3 Bart Vriends V
5 Riza Durmisi V
2 Dirk Abels V
4 Adil Auassar V
6 Joeri de Kamps M
10 Younes Namli M
8 Arno Verschueren M
7 Vito van Crooij M
9 Lennart Thy A
11 Mario Engels A
Voorbeschouwing NEC - Sparta Rotterdam

NEC en Sparta Rotterdam treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Sparta Rotterdam in de Eredivisie vond plaats op 17 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is NEC favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Sparta Rotterdam slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst NEC 6
Winst Sparta Rotterdam 5
Gelijkspel 4
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 10e positie staat, terwijl we Sparta Rotterdam terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
NEC - Sparta Rotterdam Opstelling NEC Opstelling Sparta Rotterdam Live NEC - Sparta Rotterdam Live NEC - Sparta Rotterdam kijken NEC - Sparta Rotterdam kijken Live NEC - Sparta Rotterdam stream NEC - Sparta Rotterdam Fox Sports Nabeschouwing NEC - Sparta Rotterdam Uitslag NEC - Sparta Rotterdam Statistieken NEC - Sparta Rotterdam Eredivisie 2021/2022 NEC - Sparta Rotterdam wedden NEC - Sparta Rotterdam gokken NEC - Sparta Rotterdam Unibet