Nabeschouwing PEC Zwolle - PSV (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 15 mei 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt PEC Zwolle het zondag 15 mei 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - PSV (1-2)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en PSV is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 1-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Bruma, waarmee PSV met 0-1 de leiding nam. PEC Zwolle kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Kastaneer, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette R. Ledezma zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee PSV de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Edwin van de Graaf, waardoor PSV dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PEC Zwolle - PSV 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt PSV Doelpunt Bruma PSV 0-1
16' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt G. Kastaneer PEC Zwolle 1-1
17' VAR: Afgekeurd doelpunt G. Kastaneer Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel G. Kastaneer PEC Zwolle
35' VAR: Afgekeurd doelpunt A. Tué Na Bangna Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel A. Tué Na Bangna PSV
46' Wissel PSV Wissel D. Vos voor P. Max PSV
56' Wissel PEC Zwolle Wissel R. Koolwijk voor T. van den Belt PEC Zwolle
56' Wissel PEC Zwolle Wissel M. De Waal voor P. Clement PEC Zwolle
59' Wissel PSV Wissel R. Ledezma voor J. Veerman PSV
59' Wissel PSV Wissel J. Bakayoko voor N. Madueke PSV
59' Wissel PSV Wissel M. Romero voor Bruma PSV
60' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Tedic voor G. Kastaneer PEC Zwolle
68' Wissel PEC Zwolle Wissel E. Reijnders voor T. Beelen PEC Zwolle
68' Wissel PEC Zwolle Wissel M. van der Werff voor M. De Wit PEC Zwolle
73' Doelpunt PSV Doelpunt R. Ledezma met assist van J. Teze PSV 1-2
75' Wissel PSV Wissel J. Seelt voor I. Sangare PSV
86' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Redan PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - PSV
Opstellingen PEC Zwolle - PSV
De opstellingen van PEC Zwolle en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Dick Schreuder
Voorbeschouwing PEC Zwolle - PSV

PEC Zwolle en PSV treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en PSV in de Eredivisie vond plaats op 16 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 16 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor PEC Zwolle. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst PEC Zwolle 2
Winst PSV 16
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 18e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.