In de Eredivisie neemt RKC Waalwijk het zondag 21 november 2021 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - Ajax (0-5)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 0-5 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door S. Haller, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Berghuis op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee S. Berghuis zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 74e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van J. Timber. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Ajax. Deze werd gescoord door S. Haller in de 83e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout en eindigde de wedstrijd dus met een 0-5 stand in het voordeel van Ajax.

Wedstrijdstatistieken RKC Waalwijk - Ajax
Balbezit
32%
68%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
10
20
Schoten op doel
2
9
Aanvallen
53
155
Gevaarlijke aanvallen
28
93
Passes
308
667
Overtredingen
6
11
Buitenspel
1
3
Corners
5
9
Wissels
3
5
LIVE RKC Waalwijk - Ajax 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
17' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van D. Tadic Ajax 0-1
42' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis met assist van D. Blind Ajax 0-2
52' VAR: Afgekeurd doelpunt A. dos Santos Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding A. dos Santos Ajax
57' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis Ajax 0-3
60' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor R. Gravenberch Ajax
61' Wissel RKC Waalwijk Wissel I. Bel Hassani voor S. Bakari RKC Waalwijk
70' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Antony Ajax
70' Wissel Ajax Wissel M. Daramy voor D. Tadic Ajax
74' Doelpunt Ajax Doelpunt J. Timber met assist van M. Daramy Ajax 0-4
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Stokkers voor M. Kramer RKC Waalwijk
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Daneels voor L. Wouters RKC Waalwijk
79' Wissel Ajax Wissel Z. Labyad voor S. Berghuis Ajax
79' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor J. Timber Ajax
83' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van D. Neres Ajax 0-5
85' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Gaari RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - Ajax
Opstellingen RKC Waalwijk - Ajax
De opstellingen van RKC Waalwijk en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Joseph Oosting
Basiselftal RKC Waalwijk
# Speler Pos.
1 Etienne Vaessen K
3 Melle Meulensteen V
59 Ahmed Touba V
4 Shawn Adewoye V
2 Juriën Gaari V
34 Luuk Wouters V
6 Vurnon Anita M
26 Sebbe Augustijns M
7 Jens Odgaard M
22 Saïd Bakari M
29 Michiel Kramer A
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Ajax

RKC Waalwijk en Ajax treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 11 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 14 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst RKC Waalwijk 0
Winst Ajax 14
Gelijkspel 2
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 15e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
RKC Waalwijk - Ajax Opstelling RKC Waalwijk Opstelling Ajax Live RKC Waalwijk - Ajax Live RKC Waalwijk - Ajax kijken RKC Waalwijk - Ajax kijken Live RKC Waalwijk - Ajax stream RKC Waalwijk - Ajax Fox Sports Nabeschouwing RKC Waalwijk - Ajax Uitslag RKC Waalwijk - Ajax Statistieken RKC Waalwijk - Ajax Eredivisie 2021/2022 RKC Waalwijk - Ajax wedden RKC Waalwijk - Ajax gokken RKC Waalwijk - Ajax Unibet