Nabeschouwing RKC Waalwijk - AZ (1-0) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 14 augustus 2021 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt RKC Waalwijk het zaterdag 14 augustus 2021 om 16:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - AZ (1-0)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en AZ is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 1-0 overwinning voor RKC Waalwijk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door M. Kramer, waarmee RKC Waalwijk met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van RKC Waalwijk.

LIVE RKC Waalwijk - AZ 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt M. Kramer met assist van J. Gaari RKC Waalwijk 1-0
60' Wissel AZ Wissel T. Koopmeiners voor T. Reijnders AZ
60' Wissel AZ Wissel V. Pavlidis voor J. Karlsson AZ
61' Wissel RKC Waalwijk Wissel J. Odgaard voor I. Bel Hassani RKC Waalwijk
70' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Adewoye voor T. Lutonda RKC Waalwijk
74' Wissel AZ Wissel H. Evjen voor Z. Aboukhlal AZ
74' Wissel AZ Wissel F. Midtsjo voor J. Clasie AZ
75' Gele kaart AZ Gele kaart voor A. Gudmundsson AZ
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Stokkers voor M. Kramer RKC Waalwijk
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. El Bouchataoui voor R. van der Venne RKC Waalwijk
80' Wissel AZ Wissel E. Poku voor A. Gudmundsson AZ
89' Gele kaart AZ Gele kaart voor Y. Sugawara AZ
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - AZ
Opstellingen RKC Waalwijk - AZ
De opstellingen van RKC Waalwijk en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Joseph Oosting
Coach Pascal Jansen
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - AZ

RKC Waalwijk en AZ treffen elkaar in de 1e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Eredivisie seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en AZ in de Eredivisie vond plaats op 1 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 14 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.