Nabeschouwing SC Cambuur - FC Groningen (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 15 augustus 2021 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt SC Cambuur het zondag 15 augustus 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - FC Groningen (1-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Cambuur en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door A. El Messaoudi, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. SC Cambuur kwam in de 68e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Maulun, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 92e minuut zette J. Larsen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Groningen de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout, waardoor FC Groningen dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Cambuur - FC Groningen 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. El Messaoudi met assist van T. Suslov FC Groningen 0-1
46' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor C. Ngonge FC Groningen
58' Wissel SC Cambuur Wissel J. Jacobs voor N. Doodeman SC Cambuur
58' Wissel SC Cambuur Wissel T. Boere voor S. Hendriks SC Cambuur
68' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt R. Maulun met assist van J. Jacobs SC Cambuur 1-1
72' Wissel FC Groningen Wissel P. Joosten voor M. de Leeuw FC Groningen
72' Wissel FC Groningen Wissel J. Larsen voor A. El Messaoudi FC Groningen
73' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor T. Suslov FC Groningen
81' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor E. Schouten SC Cambuur
81' Wissel SC Cambuur Wissel M. Tol voor I. Kallon SC Cambuur
84' Wissel SC Cambuur Wissel M. Paulissen voor M. Breij SC Cambuur
92' Wissel FC Groningen Wissel D. Dankerlui voor G. Gudmundsson FC Groningen
92' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen FC Groningen 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - FC Groningen
Opstellingen SC Cambuur - FC Groningen
De opstellingen van SC Cambuur en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.