Nabeschouwing SC Cambuur - PSV (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 23 april 2022 - 21:00 uur



In de Eredivisie 2021/2022 neemt SC Cambuur het zaterdag 23 april 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - PSV (1-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Cambuur en PSV is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 1-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. SC Cambuur kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van P. Joosten. PSV kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Zahavi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 60e minuut kreeg S. Sylla van SC Cambuur voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en SC Cambuur de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 65e minuut was het PSV dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van M. Gotze, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler, waardoor PSV dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken SC Cambuur - PSV
Goals
1
2
Balbezit
41%
59%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
4
0
Schoten totaal
4
21
Schoten op doel
3
6
Aanvallen
66
109
Gevaarlijke aanvallen
15
62
Passes
373
534
Overtredingen
10
13
Buitenspel
1
2
Corners
1
18
Wissels
4
4
LIVE SC Cambuur - PSV 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt P. Joosten met assist van J. Jacobs SC Cambuur 1-0
38' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor S. Sylla SC Cambuur
44' Doelpunt PSV Doelpunt E. Zahavi met assist van A. Ramalho PSV 1-1
46' Wissel PSV Wissel I. Sangare voor J. Veerman PSV
60' Tweede gele kaart SC Cambuur Tweede gele kaart voor S. Sylla SC Cambuur
62' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor P. Joosten SC Cambuur
63' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor P. Joosten SC Cambuur
65' Doelpunt PSV Doelpunt M. Gotze met assist van Mauro Junior PSV 1-2
69' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor M. Hoedemakers SC Cambuur
75' Wissel SC Cambuur Wissel M. Paulissen voor M. Hoedemakers SC Cambuur
81' Wissel SC Cambuur Wissel M. Smit voor R. Uldrikis SC Cambuur
81' Wissel SC Cambuur Wissel M. Breij voor J. Jacobs SC Cambuur
82' Wissel PSV Wissel C. Gakpo voor Bruma PSV
82' Wissel PSV Wissel M. Romero voor E. Zahavi PSV
91' Wissel PSV Wissel R. Ledezma voor R. Doan PSV
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - PSV
Opstellingen SC Cambuur - PSV
De opstellingen van SC Cambuur en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Dennis Haar
Basiselftal SC Cambuur
# Speler Pos.
12 Pieter Bos K
3 Calvin Mac-Intosch V
4 Erik Schouten V
5 Doke Schmidt V
27 Sekou Sylla V
20 Robin Maulun M
8 Jamie Jacobs M
6 Mees Hoedemakers M
7 Issa Kallon A
28 Roberts Uldriķis A
11 Patrick Joosten A
Voorbeschouwing SC Cambuur - PSV

SC Cambuur en PSV treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en PSV in de Eredivisie vond plaats op 21 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 6 keer wist de ploeg van SC Cambuur te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor SC Cambuur. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst SC Cambuur 0
Winst PSV 6
Gelijkspel 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 12e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
SC Cambuur - PSV Opstelling SC Cambuur Opstelling PSV Live SC Cambuur - PSV Live SC Cambuur - PSV kijken SC Cambuur - PSV kijken Live SC Cambuur - PSV stream SC Cambuur - PSV Fox Sports Nabeschouwing SC Cambuur - PSV Uitslag SC Cambuur - PSV Statistieken SC Cambuur - PSV Eredivisie 2021/2022 SC Cambuur - PSV wedden SC Cambuur - PSV gokken SC Cambuur - PSV Unibet