Nabeschouwing SC Cambuur - SC Heerenveen (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 19 december 2021 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt SC Cambuur het zondag 19 december 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - SC Heerenveen (1-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Cambuur en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-2 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 10 minuten. H. Veerman maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee SC Heerenveen vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 12e minuut moest D. Schmidt van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Danny Desmond Makkelie een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest SC Cambuur verder met een speler minder. Na de openingsgoal kwam SC Cambuur in de 30e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van R. Uldrikis.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat H. Veerman namens SC Heerenveen in de 83e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie, waardoor SC Heerenveen dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Cambuur - SC Heerenveen 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Penalty SC Heerenveen Penalty H. Veerman SC Heerenveen 0-1
12' Rode kaart SC Cambuur Rode kaart voor D. Schmidt SC Cambuur
16' Wissel SC Cambuur Wissel J. van der Meer voor N. Doodeman SC Cambuur
21' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. van Ewijk SC Heerenveen
30' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt R. Uldrikis met assist van R. Maulun SC Cambuur 1-1
46' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Akujobi voor M. van Ewijk SC Heerenveen
65' Wissel SC Cambuur Wissel M. Paulissen voor J. Jacobs SC Cambuur
70' Wissel SC Heerenveen Wissel B. Nygren voor S. de Jong SC Heerenveen
80' Wissel SC Heerenveen Wissel F. Stevanovic voor A. Musaba SC Heerenveen
80' Wissel SC Cambuur Wissel M. Gullit voor E. Schouten SC Cambuur
80' Wissel SC Cambuur Wissel M. Tol voor I. Kallon SC Cambuur
83' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt H. Veerman met assist van R. Kaib SC Heerenveen 1-2
92' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor M. Gullit SC Cambuur
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - SC Heerenveen
Opstellingen SC Cambuur - SC Heerenveen
De opstellingen van SC Cambuur en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.